Op tandsteen.net vind u alle informatie omtrent tandsteen, tandplak en meer!

Aanslag op tanden

Wil je de aanslag op tanden verwijderen? Aanslag tanden uit zich doorgaans vaak in bruine, gele en zwarte vlekjes op je tanden. Vaak komt aanslag vaak voor op de twee middelste boventanden, waardoor het eigenlijk extra goed zichtbaar is, vooral wanneer je lacht.

Daarom zijn er verschillende manier om aanslag tanden verwijderen. Er zijn tegenwoordig tal van producten en behandelingen beschikbaar, maar er zijn ook andere manieren om bruine aanslag op tanden tegen te gaan.

In dit artikel bespreken we de oorzaak van bruine aanslag tanden en zwarte aanslag op tanden en vertellen we je hoe je er vanaf kunt komen.

Aanslag op tanden of verkleuring

Als je denkt dat je bruine aanslag tanden hebt, dan is het belangrijk om te weten of het nu om aanslag of een verkleuring is. Zo maakt aanslag op de tand namelijk nooit onderdeel uit van de tand zelf en dit kan door de juiste behandeling redelijk eenvoudig worden verholpen.

Zo is een verkleuring in de tand zelf doorgaans moeilijker te verhelpen en in dit geval is het altijd raadzaam om een tandarts te raadplegen. Zo zal hetzelfde effect zou kunnen bereikt worden met de binnenkant van de schil van een sinaasappel, evenals een mix van citroensap en zout.

Zwarte aanslag tanden voorkomen

Als je de aanslag op je tanden wilt voorkomen, kun je dit het beste oplossen door de aanslag te achterhalen. Wist je bijvoorbeeld dat thee aanslag tanden bestaat? Wanneer je bijvoorbeeld zwarte of bruine aanslag hebt gekregen na het gebruik van een mondhygi├źneproduct, dan is het verstandig om te testen of je de aanslag kunt voorkomen door het product niet meer te gebruiken.

Wanneer je bijvoorbeeld dol op koffie bent en vermijden is geen optie, dan kun je het beste je mond spoelen met water nadat je de koffie op hebt. Met specifieke tandpasta en mondwater kun je de tandaanslag tegengaan. Maar houdt er wel rekening mee dat de werking van zulke producten nog wel eens verschilt en soms ook averechts kan werken op de langere termijn.

´╗┐