Op tandsteen.net vind u alle informatie omtrent tandsteen, tandplak en meer!

Behandeling gingivitis

Ben je op zoek naar meer informatie over de behandeling gingivitis? Als je last hebt van ontstoken tandvlees, wordt dit ook wel gingivits genoemd. Dit kun je gelukkig goed herkennen en gingivitis behandelen. Maar wat is gingivitis?

Normaal gesproken als je tandvlees gezond is, dan zal het niet bloeden. Indien het wel gaat bloeden dan kan er gingivitis optreden en dan is een gingivitis behandeling wel wensbaar. Daar wordt dan gekeken of je inderdaad last hebt van gingivitis en parodontitis. Mocht het inderdaad om gingivitis parodontitis gaan, dan zullen daar uiteraard behandelingen naar volgen.

Gingivitis behandelen

Bij een behandeling gingivitis zal er eerst door de tandarts gekeken worden in welke mate je last hebt van gingivitis. Wanneer je namelijk al in een verder stadium bent, dan kan het in het ergste geval ook parodontitis zijn.

Hier wordt over gesproken wanneer het om ontstoken tandvlees gaat, maar dan in een vergevorderd stadium. Daarom is het belangrijk dat je het op tijd herkend en naar de tandarts toegaat om er iets aan te doen. Blijf er dus niet meer rondlopen, maar trek op tijd aan de bel.

Gingivitis en parodontitis behandeling

Er zijn sommige situaties die om een gingivitis en parodontitis behandeling vragen. In de meeste gevallen zal de tandarts je eerst uitleggen wat er gedaan zal worden. Daarom is ook goed te weten dat er tussen je tanden en je tandvlees ruimte is, die ze ook wel een pocket noemen.

Wanneer deze pockets gezond zijn, dan zijn ze ondiep en dan bloeden ze ook niet. Echter wanneer er een ontsteking aanwezig in het tandvlees, kan de ontsteking zich in de diepte gaan uitbreiden richting de kaakbot tussen de tanden en kiezen.