Op tandsteen.net vind u alle informatie omtrent tandsteen, tandplak en meer!

Kosten tand trekken

Ben je op zoek naar de kosten tand trekken? Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je tanden getrokken worden, maar er zitten daar natuurlijk ook kosten tanden trekken aan verbonden. De tand trekken kosten staan altijd per jaar weer vast, maar kunnen wel per tandarts verschillen.

De tanden trekken kosten zijn niet inclusief de verdoving. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je een snelle en doelgerichte behandeling krijgt. Het liefste natuurlijk een hoog kwalitatieve behandeling die zo weinig mogelijk pijn doet. Echter zijn er wel een aantal belangrijke zaken op een rij.

Wat kost een tand trekken?

Zoals we al zeiden zullen we eerst de belangrijkste zaken op een rij zetten. Zo zijn er geen vrije prijzen in 2014, want de tarieven zullen weer vastgesteld worden door de Nederlandse Zorg autoriteit. Over de afgelopen twee jaar is er een inflatiecorrectie van 4,5% toegepast.

Daarnaast zijn de prestatiecodes grotendeels gebaseerd op de situatie voor de vrije prijzen. Echter zijn de beschrijvingen van de prestatiecodes zijn nu in beperktere mate versimpeld. Zo moeten tandartsen een prijsopgave per behandeling geven vanaf een totaalbedrag van 250 euro.