Op tandsteen.net vind u alle informatie omtrent tandsteen, tandplak en meer!

Kosten tandsteen verwijderen

Op zoek naar de kosten tandsteen verwijderen? Dan is het verstandig om eerst te weten wat tandplak precies inhoudt en waarom het belangrijk is dat je dit verwijdert. Tandsteen is eigenlijk niets meer dan verkalkte tandplak en ontstaat wanneer de tanden niet goed ontdaan worden van tandplak. In de meeste gevallen bevindt tandsteen zich aan de voortanden van de onderkaak en daarom is het belangrijk dat je hier snel wat aan doet.

Tandplak wordt namelijk tandsteen en tandplak ontstaat de gedurende dag en hecht zich aan de kiezen en tanden. Vaak is het niet echt goed zichtbaar vanwege de witte kleur, maar toch is het makkelijk te verwijderen. Binnen 48 uur verandert tandplak van structuur en verkalkt het tot een harde laag.

Tandarts kosten tandsteen verwijderen

De beste manier om tandsteen te verwijderen is door dit te laten doen bij een mondhygiëniste  of tandarts. Een mondhygiëniste neemt over het algemeen wat meer tijd ervoor en dan is de schoonmaak ook wat grondiger. Door middel van apparatuur trilt de tandsteen van de kiezen en tanden af en wordt er gebruikt van ultrasone trillingen.

Daarna zal de tandsteen handmatig tussen de kiezen en tanden verwijderd worden met een haakje. Op het laatst zullen de kiezen en tanden gepolijst worden. Het polijsten maakt het gebit glad, waardoor nieuw tandplak zich niet zo snel hecht.

Sommige mensen hebben sneller last van tandsteen dan anderen en dat kan ook aan de poetsmethode liggen, maar ook aan de voeding en de samenstelling van het speeksel. Het is daarom belangrijk om de tandsteen regelmatig te laten verwijderen door een professional. De kosten tandsteen verwijderen verschillen per tandarts.